Brokkoli krémleves
Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 1 csomag friss petrezselyem zöldje
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dkg Dia-Wellness só
- 20 dkg mirelit brokkoli
- 1 dl joghurt
- 2 db tojássárgája
Készítése:
A vöröshagymát vajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az összes alapanyagot és jól elfőzzük, utána turmixoljuk. A tűzről félrehúzva a joghurtból és a tojássárgájából sűrítést készítünk, amelyet az áttört leveshez adunk. A krémleveseket elkészíthetjük ízlés szerint karfiolból, zellerből, gombából, sütőtökből vagy egyéb zöldségfélékből.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia: 251 kcal/1056 kJ
Fehérje: 3,3 g
Szénhidrát: 2,7 g
Zsír: 25,2 g