Önmagában, keverés nélkül felhasználható Dia-Wellness CH Mínusz Lisztkeverék 85%-kal csökkentett szénhidráttartalommal sűrítéshez, nokedli készítéshez, kenyérsütéshez.
Magas fehérjetartalom, magas rosttartalom és alacsony glikémiás index jellemzi.
Összetevők: növényi rost, búzafehérje, tömegnövelőszer (polidextróz), sűrítőanyag (xantán), tejfehérje, pálmaolaj, antioxidáns (aszkorbinsav), enzimek.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 338 Kcal / 1420 KJ Fehérje: 35,8 g Szénhidrát: 11,7, ebből cukor: 4,1 g Zsír: 10,3 g, ebből telített: 1,1 g Transzzsírsav-tartalom: 0,4 g / 100 g zsír Élelmi rost: 27,5 g Nátrium: 0,01 g Összesített felszívódó szénhidrát: 11,7 g
Adagolás Dia-Wellness CH Mínusz házi kenyér készítéséhez:
- 500 g Dia-Wellness CH Mínusz Lisztkeverék
- 3 dl víz
- 100 g kefir
- 12 g só
- 20 g friss élesztő vagy 5 g instant élesztő
- 2,5 g Enzim-Mix (kb. egy csapott kávéskanál)
Az élesztőt langyos vízben vagy tejben megfuttatjuk. Az anyagokat összekeverjük, jól kidagasztjuk, ezután cipót formálunk belőle. Langyos helyen kb. 40-50 percig kelesztjük, majd 180-200 °C-on, a hagyományos házi kenyerekhez képest jellemzően hosszabb időn át aranybarnára sütjük. A megadott recept kenyérsütőgépben is alkalmazható.
Adagolás Dia-Wellness CH Mínusz házi nokedli készítéséhez (személyenként):
- 75 g Dia-Wellness CH Mínusz Lisztkeverék
- 1 mokkáskanál olaj, zsiradék
- 2 kisebb tojás
- só, olaj és víz a főzéshez
A Dia-Wellness CH Mínusz Lisztkeverékből, olajból és tojásokból egészen kemény (majdnem csipetke keménységű, de még fakanállal éppen csak keverhető), szinte egyben gombóccá összeálló tésztát keverünk. Ebből nagy lyukú szaggatóval, fém spatulával lobogó, forró, sós, olajos vízbe paszírozzuk a nokedlit. Szénhidrát tartalom egy főre: kb. 9 g.
Tipp: Leszűrés után 1 evőkanálnyi forró olajban még átforgathatjuk, és ízlés szerint 2-3 jól felvert tojást önthetünk rá.
|
Vásárlói vélemények:
errita (2019. October 23., Wednesday)
Értékelés:
Borzasztó ez a liszt.Egyszerüen ehetetlen lett a pogácsa,a pizza,minden.Pedig gyakorlott háziasszony vagyok,milliószor sütöttem mindenféle
maglisztből,síkér nélküli liszt utánzatokból.De ez viszi a pálmát.Ehetetlen,keserű utóíz,kuka az egész.
jud34 (2016. May 14., Saturday)
Értékelés:
Hónapok óta ebből sütöm a kenyerem, jó állagú finom kenyér! Nokedlinek nem volt jó, legalábbis nekem nem ízlett.
balintkagan1@gmail.com (2015. August 30., Sunday)
Értékelés:
A liszttel tökéletes kenyeret/zsemlét/kalácsot/kiflit sikerült sütni. 500g lisztből keszult kb 1kg os kalácsot (túróval töltött) 1 nap
alatt eldigyasztva, csupan a reggeli 6 NE inzulint beadva leesett a vercukrom (!!!!!!) Viszont mondanom sem kell nem voltam éhes hiszen kitűnően
telit a rengeteg rostnak köszönhetően. Magas fehérje tartalma és ugy általában az összes tapanyag tartalom alapjan úgy erzem megtalaltam a
tökéletes lisztet.
|